Madblogstoppen

lørdag den 30. juli 2011

Andebryster er sagen

Fra den ene yderlighed til den anden – I dag har det været så varmt, at man da helt har mistet pusten – men skønt er det da.
Yngste drengen er hjemvendt efter at vi knap har set hinanden hele sommeren, og da vejret jo skriger grill, fik vi tændt op i weberen.
And er en ynglings spise her på matriklen, og da der lå to andebryster i fryseren, var det et nemt valg.
De blev steget på indirekte varme med skindsiden nedad i ca 25 min – dyret blev vendt og igen ca. 25 min .. derefter blev de smurt med sødchilisovs og en anelse honning, der havde fået et hurtigt opkog inden.
På med låget og efter ca. 10 min er de klar – kødet trækker i ca 15 min. – Kødet er nu lækkert og gennem stegt, så vi bedst kan lide det.
Billede 285
Dertil fik vi Orange broccoli salat med citrus vinaigrette, inspireret af foodyear, og den levede helt op til forventningen.
Her er min udlægning af opskriften:
1 bundt broccoli, skåret i buketter
2 appelsiner
1 bundt forårsløg
60 g bacon i tern skiver
1.5 spsk ristede & saltede solsikkekerner

Start med at stege bacon og få nogle saltet vand kog i en mellemstor gryde.
Kog broccoli buketter i 3-4 min.
Skræl appelsinerne og skær dem i bide stykker på størrelse.
Derefter blandes broccoli, appelsiner, skalotteløg, bacon og solsikkefrø godt og hæld citrus vinaigrette over salaten.
Billede 280

Vinagrette:
2 spsk olivenolie
2 spsk appelsin juice
1 spsk hvis balsamico
1 tsk mayonnaise
1 / 2 tsk sennep – brugte sennep med sydesalt
1 / 2 tsk lime
Salt & peber
Jeg kom det hele i et glas og rystede det godt sammen.
Det blev en herlig aftensmad – Manden og sønnen skulle også have lidt pasta til.
Billede 288

Ingen kommentarer:

Send en kommentar