Madblogstoppen

søndag den 4. december 2011

Mini-brunsvigere - med et twist af Jul.

Selvom jeg vogter mig for ikke at falde for tidligt i Julemaden, så sniger det sig alligevel ind på mig.
Vi skulle til danse-træf, hvor alle skulle medbringe lidt godt...........
Mit valg fald så, sjovt nok, på noget kageværk - det må være de Sønderjydske gener.

Altså Mini-brunsviger fra "Suværent nemt" - med min egen drejning.
Her i 4-dobbelt portion - mindre kan selvfølgelig gøre det.
700 g mel
300 g speltmel
6 spsk sukker
4 nip salt
revet skal 2 øko-citroner - havde ingen øko-appelsiner
2-3 tsk frisk kværnet kardemomme
100 g smør
100 g gær
6 dl lunken mælk

De tørre ingredienser blandes i en skål og smørret smuldres heri.
Mælken lunes og gæren røres ud i det. Så æltes det hele sammen og dejen hæver lunt i 20 minutter.

Imens lavede jeg "snasken" af:
200 g blødt smør
200 g marcipan
100 g sukker
2-3 tsk kanel

Denne røres godt blød.
Jeg delte dejen i 4, som hver blev rullet ud og skåret i 16 små firkanter. Disse blev lagt i papirs-muffins-forme.
Hver brunsviger fik en klat fyld og lidt hånd-hakkede mandelsplitter.

Så kom de i en 160 grader varm ovn (varmluft) og blev bagt i 12 minutter.

Det færdige resultat duftede dejligt - og smagte skønt lige fra ovnen. Der var rigelige mængder.

Jeg huskede at gemme nogen til danserne og fryseren - og jeg synes egentligt at fyldet var bedre med marcipan og kanel end det gængse kun med smør og brun farin.
Men prøv selv............Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar