Madblogstoppen

lørdag den 3. december 2011

Lyn hurtige juleboller

Jeg havde "glemt"/udskudt, at bage brød i onsdags. Normalt bager jeg 4 brød om ugen, til de to sulte teenagere i huset. - Men da de ikke var hjemme torsdag og fredag, var det utrolig nemt, at udskyde bage projektet til lørdag.
Jeg havde dog ikke lige tænkt på, at der intet brød er i huset, når de vågner af deres tømmermands søvn, efter gymnasiets julefrokost. - Og da de sædvanlige sigtebrød tager for lang tid, var der 2 muligheder
1. tage cyklen op i centret
2. finde en lynboller opskrift

Da det blæser, regner vildt og er koldt, var det ret nemt at vælge.

Med udgangspunkt i en gammel opskrift jeg har på lynboller, blev det til ; Lyn hurtige juleboller. 

Lyn hurtige juleboller
3 dl soyamælk
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk farin
50 g smør
600 g mel
0,5 g safran ( et lille brev)
















Sådan gør du:

Safran kommes i et glas, og overhældes med kogende vand - ca. ½ dl
Gæren røres ud i den kolde soyamælk, salt og farin tilsættes. Safran og vand kommes i.
Smør og mel kommes ved og det hele æltes godt sammen. 

Formes til 10-12 små boller - kommes i den kolde ovn, ved 220 grader og bager ca 20 min
Skønne til morgenmaden eller eftermiddags teen, sammen med  appelsin marmelade med mandler og cognac



Rigtig god lørdag - Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar