Madblogstoppen

lørdag den 2. juli 2011

Sommerhus-brunch

Ferietiden er ved at være over os. For os betyder det easy-living, sommerhus og lette menuer. Både lette at lave, man har vel ferie ;o) og lette i maven.

Vi havde inviteret gode venner til en brunch-sammenkomst på terrassen og der blev kreeret lidt fra egen have og hvad vi nu ellers kunne finde på.

Jeg rørte tern af en galiamelon med lidt mynte-sukker, lavet i morteren - ikke helt dumt.
Dette blev serveret i mit nye sommerhus-snack-fad sammen med frugt, cheddar, salami med wasabi og ingefær, små flødeost-fyldte spicy peberfrugter, kalamata-oliven, andre gode oste og marmelader.
Jeg har også taget Claus Meyer´s salat-bog med mig i sommerhuset og kreerede lidt frit efter den en kartoffelsalat med røget ørred, sennep og kapers.
Nyopgravede Rød Raja og Blå Congo kartofler blev skrubbet og skåret i tern, ca. 1 kg vil jeg tro. For at blive bagt med lidt olie og salt ved 150 grader i ca 50 minutter.
De afkøles og vendes med lidt mere olie, hos mig oliven-olie, 3 spsk grov sennep, saft og skal af ½ citron. Smag til med salt og peber.
Det anrettes på et fad med nyplukket salat i bunden. Henover kommes 2-3 spsk kapers og til sidst kom jeg 3 røgede ørredfilet´er i mundrette bidder på.
Det var efter min smag en meget lækker frokost-salat og gæsterne spiste da også godt.

Vi serverede hele vejen igennem te og god kaffe, en alkoholfri drink (opskrift kommer senere) og friskbagt brød fra Fru Møller en dejlig blandet kurv.

En tilpas afslappet måde at tilbringe nogle hyggelige timer sammen med venner på.

1 kommentar:

  1. Hejsa... det sommerhus-snack-fad, det kan jeg bare slet ikke stå for. Jeg bliver da vist nød til, at købe et selv :-)

    SvarSlet