Madblogstoppen

mandag den 4. juli 2011

Tak for kaffe til newyorker

Der er blevet bloget en del på det sidste, måske det næsten kan betegnes som en lille dille – måske startet af the pioneer woman – jeg så det dog hos newyorker, og med det samme viste jeg, at det måtte jeg bare forsøge mig.
ISKAFFE like the pioneer woman – En blog der bestemt er et besøg værd.
Til blogtræf i marts 2011, fik jeg en kaffe, som jeg bestemte mig til, at bruge til dette formål -
ZOÉGAS IMPREZIÓN – en dejlig finmalet filterkaffe, mild og rund i smagen.
Billede 214
Kaffen blev målt af og sat til, at trække, min trak i ca. 12 timer -
Derefter blev den filteret – jeg brugte mit kaffefilter og direkte ned i kanden.
Så er kaffen færdig, og klar til, at blive drukket.
Billede 217
 Billede 219
  Billede 222
  Billede 224
1 glas, en lang teske, en håndfuld isterningere, kaffe, mælk og sødestof – så har du din iskaffe.
Jeg drikker ikke så tit mælk, så jeg brugte soyamælk, rørsukkersirup (ca. 1.5 tsk), gjorde det sødt og dejligt – Uhmmm, det er længe siden jeg har fået så god en iskafffe. - Kanden står i køleskabet, den kan holde 2-3 uger, hvis låget slutter helt tæt – så lav en ordentlig potion, så er det nemt, når trangen til iskaffe kommer over dig.
Du skal bruge:
130 g fintmalet kaffe
ca. 1,5 liter koldt vand
mælk – jeg brugte soya
sødestof – jeg brugte rørsukkersirup
isterninger
Sådan gør du:
Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand.
Rør grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere, mit stod i ca. 12 timer
Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et klæde, du kan også bruge en tragt og et kaffefilter. Det valgte jeg, det syntes jeg virkede som det nemmeste.
Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.
Ved servering:
Fyld et glas mindst halvt op med isterninger. Kom kaffe i til glasset er halvfuldt – eller der omkring. Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken. Rør godt rundt og server den er iskold.
Den smager himmelsk.
Billede 228

2 kommentarer:

 1. Du fik det lavet og hvor dejligt at du også kan lide det :-) Jeg er vild med det og skal snart igen med en ny portion....

  Mange hlsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe!
  Ja- det smager, skønt og er virkelig vanedannende :)
  Mange hilser
  Sofie

  SvarSlet