Madblogstoppen

lørdag den 18. juni 2011

Vejen til Mandens hjerte

I den forgange uge fejrede vi kærestens Fødselsdag, mens det stadig var solskin. Hans ønsker var beskedne - i alt fald med hensyn til maden :o) Bare noget wok-mad med godt brød til og så ville han så gerne have en Citronmåne, som han havde set Brødrene Price fremtrylle.
Så eftermiddagen stod i "kokkens tegn". Noget lidt tilfældigt brød á la grov-nan med Nigella og sesamfrø blev bagt.

En sommer-wok med spidskål, rød peber, chili, hvidløg, ingefær, asparges og sukkerærter gjort klar.
Denne blev tilsat noget kyllinge- og andebryst, japansk soya og lidt risvin-eddike samt ægnudler - og manden var tilfreds.

Så stod den på pund-til-pund-kage, hvortil der var indkøbt "rigeligt med SMØR".
Først piskes 500 g blødt smør med 500 g sukker og tilsættes 8 æg, et ad gangen.
Dette tilsættes 500 g mel tilsat ½ tsk bagepulver og 3 tsk vanillesukker, som sigtes i dejen.
Kom så saften af 1 citron og skallen af 2 citroner og dér stod jeg med en mægtig portion dej. Nok til en stor og en lille springform - gad vide hvorfor det ikke faldt mig ind at lave "halv-punds-kage"???

Kagerne bages ved 165 grader i ca 1 time og 10 minutter - checke lige at de har fået nok. Så kom jeg glasur lavet på citronsaft, lidt vand og flormelis på.

Kagen bekom Fødselaren vel og den blev indtaget ved bålet sammen med gode venner. Vi fik ikke kæmpet os igennem den ene kage, men den tog sig flot ud i solnedgangens farver. Og den smagte af det den var: en ren citron-basis-kage af gode råvarer.
Også skulle der jo også lige være plads til et lille stykke snobrød af resten af brød-dejen.
Det var vist en rimeligt tilfreds Fødselar - og INGEN gik sultne i seng!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar