Madblogstoppen

fredag den 17. juni 2011

Og der er sommer på vej …

Billede 189
Der dufter af sommer i mit køleskab.
I går modtog jeg to poser med frisk plukkede hyldeblomster. Min søde veininde og hendes søn havde været på spil. – Nu er der ingen tvivl, sommeren er på vej, uanset hvordan vejret arter sig.
 
Det plejer, at være den samme opskrift jeg bruger hvert år, men da jeg ikke har været helt tilfreds med sidste års produktion, skal jeg prøve noget nyt. -
Jeg vil prøve at lave saften “RAW” – men inspiration fra en opskrift jeg har set i politikken for en del år siden.
Hyldeblomsterne fik nippet de største stængler af, så det ikke bliver alt for bittert. Citronerne bliver skåret i kvarte, så saften kommer fri, de hvide hinder er skåert væk, så kun ren citronskal er tilbage
Jeg havde en ret moden grapefrugt liggende, så den blev skrællet, så kun frugtkødet kom med.
vandet koges og afkøles, og kommer henover blandingen, og sikke en duft … :)
 Billede 158     Billede 188 med sukker
Nu skal det stå og hygge sig 2-3 dage, alt imens man rører en ca. 6 gange om dagen i det.
Saften sies, og sukker og citronsyre kommes ved. Man rører til det er helt opløst.
Saften kommes på rengjorte flasker. 
OBS: Da denne saft ikke på noget tidspunkt har været opvarmet, skal man være ekstra forsigtig med renligheden og stille den koldt, og sørge for den ikke kommer til, at stå for varmt. – Efterfølgende har saften det bedst enten i en kold kælder eller i køleskabet.
Opskriften i sin helhed
  • Ca. 40 skræme hyldeblomster ( ryst dem godt af, men skyl dem ikke)
  • 2 citroner skåret i kvarte
  • Evt. grape
  • 1 L koldt, kogt vand
  • 80 g citronsyre
  • 1 kg sukker og 5 ml atamon pr. L siet saft
Saften er nærmest som sirup, tyk og lækker. – Kan bruges over desserter, eller fortyndes til en læskende sommerdrik, eller velkomstdrink med hvidvin.
Billede 205

Ingen kommentarer:

Send en kommentar