Madblogstoppen

søndag den 5. februar 2012

Kvinden tilbage til kødgryderne,

Hos os har januar været særdeles travl og med meget skiftende arbejds- og spisetider...... Der har ind i mellem været langt i mellem fælles måltider og heldigvis har kæresten været god til at lave mad.
Det har været klassiskere som lasagne til flere dage, frikadeller, fiskefrikadeller og æblesuppe, som hans Mor laver den. Alt sammen dejligt!
Men i weekenden var der ro på og jeg besluttede derfor, at nu skulle jeg "back in business".
Det startede med fredags-besøg hos fiske-manden og indkøb af muslinger til en chowder.
Opskriften var fundet i "Aarstidernes Nordiske hverdgasmad" og så lige med eget twist.
Der skal skaffes:
1 kg blåmuslinger
500g kartofler
500 g selleri
2 majskolber - jeg brugte bare 200 g løse majs
1 spsk olie
1 løg
1 rød chili
50 g frisk ingefær
4 fed hvidløg
3 dl vand + lidt grøntsagsbouillon
2 dl hvidvin
2 laurbærblade
2½ dl piskefløde
salt og peber
jeg supplerede med 2 spsk tørret sød thai-basilikum, da jeg ikke kunne få frisk.

Alle grøntsager og krydderier skæres i små tern og svitses kort i olien inden vand, bouillon og vin tilsættes.Dette får lov at koge op.
Der skal bruges en stor gryde, da muslingerne fylder godt. Sammen med muslinger tilsatte jeg fløden og lod det hele koge 15-20 minutter, til kartoflerne havde fået nok. Jeg ventede til sidst med at komme majs i, da det jo ikke var stykker af en kolbe.
Smages til med salt og peber og er klar til servering.
Resten af hvidvinen, godt brød nydes til og et grønt drys ville være optimalt. Jeg forsøgte mig jo med det tørrede thai-basilikum, men det gav kun ganske lidt smag - så brug noget frisk persille, koriander eller basilikum.

Muslinger er en dejlig spise, som en kollega har lært mig, at man kan spise i de måneder der er "R" i.... Gammelt husråd, men de her var i alt fald super friske og lækre.
Linda

2 kommentarer:

  1. Til trods for at jeg lige har spist, og ikke bryder mig om hvidløg, kan jeg stoppe mine tænder for at løbe i vand, når jeg ser de her billeder (:

    - Kit

    SvarSlet
  2. Tak, skal du have! Øver mig jo stadigt med mit nye kamera- men er også selv helt vild med flotte madbilleder.
    L

    SvarSlet