Madblogstoppen

tirsdag den 17. januar 2012

Ambitioner

Mulige ambitioner for et nyt og bedre liv på alle måder, står nærmest i kø i starten af et nyt år. For mit vedkommende forsøger jeg at holde dem på et overkommeligt niveau, da de gode intentioner har det med at drukne i hverdagens "rush-hour".
Meen på mit eget beskedne niveau, har jeg to ting som jeg gerne vil gøre mere og bedre.

Jeg har i week-enden haft besøgt af min veninde fra KBH. Hun tog turen til den østjydske forstad, da vi sammen skulle til Aarhus teater for at se Leonard Cohen teater-koncert.
I den forbindelse kom ambition nr.1 fint på banen: at gå ud at spise lidt mere, prøve forskellige genrer af og ikke mindst anmelde dem hér:

Vi havde bestilt bord på Le Baselic i Mejlgade. Et hyggeligt og rustikt indrettet sted.
Man kan selv medbringe sin vin, da stedet ikke har spiritusbevilling. Men maden, havde jeg hørt, skulle være dejlig. De har et varieret spisekort med 4 retter at vælge mellem inden for forretter, hovedretter og desserter plus lidt at nippe til og en oste-anretning.

Vi startede med Chevre chaud (varm ged ;o)) med rosmarin-honning, bagt tomat, artiskok og pærer.
Dejligt så det ud og det smagte også fint, selvom jeg nok havde forestillet mig lidt mere gedin gedeost.
Til hovedret fik veninden unghane med kartoffelgratin med sennep, blomkål og spidskål.
Og hun så tilfreds ud.
Jeg selv valgte lidt mere tungt; en krondyr filet med jordskokker, svampeterrine og æble-figensauce.
Den sødlige sauce var perfekt til kødet og tilbehøret.
Kød var der genrelt rigeligt af, vi måtte begge levne. Vi nød maden og omgivelseren. Vi sad i det bagerste lokale og havde det i starten helt for os selv. Det var skønt, men der kom et større selskab og så følte man for alvor at man var ude en lørdag aften.
Vi pauserede inden vi bestemte os for to gange dessert med te til.
Jeg fik Fragelité med lakrids og hindbær.

En let frugtig dessert med dejlige sorbet´er, men jeg fandt aldrig smagen af lakrids, som jeg havde glædet mig til.
Veninden fik citrontærte med cumquats, mango-coulis og is.
Smukt anrettet og en dejlig smag.
Alt i alt noget rigtig skønt mad, et hyggeligt sted og prisen endte på 650, kr. for os begge. Kan godt prøves igen på andre årstider og er bestemt et besøg værd.

Men her kom så ambition nr. 2 ind i billedet: nemlig at tage nogle bedre billeder, skarpere, tættere på, uden for mange "gryn".
Jeg har indkøbt et nyt kamera, har fået pakket det ud, ladet op og har prøve-knipset kæresten lidt. Men der er en del teknik jeg lige skal have sat mig ind i endnu. Så uskarpheden vil nok vare ved lidt endnu.
Men jeg øver mig, Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar