Nyt fra Madpaverne

Madblogstoppen

søndag den 15. januar 2012

Grøn lasagne

Det startede med, at jeg havde en masse grønkål tilbage fra jul. -
Det blev så til en skøn grønkålslasange... og Uhmmm den var god, enkel, lige til og egentlig helt almindelig.

Den anden dag, havde vi igen lyst til en grøn dag, også lidt uopfindsomt, men da der lå spinat i fryseren, blev det til en spinatlasange.

Spinatlasagne
  • 2½ spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 500 g frossen helbladet spinat
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 nip revet muskatnød
  • 1 tsk fintrevet skal af økologisk citron
  • 200 g lasagnelader - jeg brugte fuldkornsplader
  • 100 g groftrevet mellemlagret ost
Sådan gør du:
Pisk melet med en lille smule mælk i en gryde, til alle klumper er pisket ud. Spæd med resten af mælken og kog op under omrøring.
Kom den frosne spinat i saucen og kog under jævnlig omrøring, indtil al sspinaten er tøet op.
Smag spinatstuvningen til med salt, peber, muskatnød og citronskal.
Læg en smule spinatstuvning i bunden af et ildfast fad på ca. 20*25 cm. Læg et lag lasagnepladeri fadet og fordel ca. en fjerdedel af spinatstuvningen herpå. Drya med lidt ost. Læg et lag lasagneplader, sp spinat, ost osv. Gem en lille smule spinatstuvning og noget af osten til at fotdele på toppen.
Læg stanniol over fadet. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Fjern stanniolen og bag lasagnen, indtil den er gylden på toppen. Prik også i den og mærk, om pastaen er mør


Spis en god salat og sød chilisovs til ...

Velbekomme - Sofie






 

2 kommentarer:

  1. Mmm! Man skal absolut ikke undervurdere grøntsagslasagner, det kan godt nok være kræs! Jeg kan også anbefale at bruge mascarpone i lasagnen, hvis I har mod på det :-)

    SvarSlet
  2. Hej Piske :)
    Ja, det går man aldrig helt galt af .. mascarpone, har jeg forsøgt et par enkelte gange, men aldrig helt fået under huden, det kunne godt være man skulle give det et forsøg igen :)
    Sofie

    SvarSlet