Madblogstoppen

tirsdag den 15. november 2011

Mens vi venter.....

....... på Aarstiderne - for mit vedkommende. Til madmessen i Århus tilmeldte jeg mig "kasse-ordningen" og venter stadig spændt på at høre nyt derom, for slet ikke at tale om at se en kasse på mit dørtrin.
Heldig som jeg var, fulgte kogebogen "Aarstidernes Nordiske hverdagsmad" med tilmeldingen og den skal selvfølgelig ikke ligge ubrugt hen. Derfor forsøgte jeg mig med en rødbede-tærte med gedeost og basilikum.

Bunden blev hos mig lavet af:
100 g groft speltmel
100 g hvedmel
1 tsk salt
2 spsk creme fraiche
75 g smør

Det hele fik en tur i food-processoren - og så var der bund.

Til fyldet kogte jeg nogel små rødbeder der ligesom var blevet tilovers i høsten.
ca. 200 g skulle der være.
De blev fordelt på bunden.

Der kom:
en håndfuld hakket frisk basilikum
2 tsk tørret basilikum
4 æg
1/4 l piskefløde
lidt salt og peber
i en skål og blev pisket sammen - og så hældt over.

Der blev toppet op med lidt god gedeost i saltlage fra Kirk - havde ikke nogen blød gedeost.
Det hele røg i ovnen ved 200 grader i 45 minutter og reultatet var en smuk farverig sag.

Iflg. opskriften skulle der kun have været frisk basilikum i, men jeg synes at det oftest taber meget smag ved at blive tilberedt, så derfor supplerede jeg med lidt tørret. Smagen var mild og stod godt til en grov salat. En anden gang kunne en kraftigere ost og måske rosmarin også være et bud på nogle smags-givere.

Så egentligt ikke noget dårligt bud på en måde at tilbringe ventetiden på............

1 kommentar:

  1. Sikke en smuk tærte, den ser lækker ud :)

    KH
    Birthe

    SvarSlet