Madblogstoppen

torsdag den 29. september 2011

Rød Sensommer-salat

Forleden havde vi en god anledning til at invitere til en "kom-sammen" i sommerhuset og Madpaven gik derfor i sving med at kreere salater og brød der skulle serveres til den grillede kalveculotte og pølserne (selvfølgelig) ;o)

Jeg bagte en god grov foccacia (á la Jamie) med tørret rosmarin i dejen og frisk på toppen sammen med egne tomater.

Derudover forsøgte jeg mig med en opskrift fra "Isabellas store opskriftbog" på kartoffelsalat med fennikel - min yndlings grøntsag.
Jeg spenderede de sidste egne aspargeskartofler, men endte med at synes at den var lidt for flad i smagen. Måske havde jeg ikke givet den nok gas med frisk chili, rødløg, hvidløg og fennikel.
Men den tog sig da helt indbydende ud - og gæsterne spiste op.
Men for mig var det min egen kreation af en salat, jeg var mest spændt på. Vi har gravet store gode rødbeder op og haven myldrer stadigt med hindbær, så derfor blev det en kombi-salat af disse.

Jeg brugte:
8 rødbeder af en god størrelse
ca. 1½ dl hjemmegjort hyldeblomst-eddike (æble-cider-eddike der har trukket med blomster)
lidt olie, salt og peber
frisk blød gede-fløde ost (eller anden hvid/blå/feta ost)
5 dl friske hindbær
100 g saltede cashewnødder

Jeg kogte rødbederne, smuttede dem og skar dem i lange tynde strimler.
Jeg marinerede dem i hyldeblomst-eddike med lidt olie, salt og peber natten over.
Lige før serveringen dryssede jeg friske hindbær og cashews på samt smuldrede "geden" over.
Jeg lavede også en mild model med mozzarella - til dem med gede-allergi.
Jeg kunne godt lide sødmen fra rødbeder og hyldeblomst kombineret med syren fra de friske bær og det salte fra nødder. Det lille strejf af ged var lige som jeg havde håbet på. Gæsterne var glade og spiste godt af det hele - hvad mere kan man ønske sig som værtinde.

1 kommentar:

  1. Wow, hvor ser det godt ud! Jeg ville ønske jeg kunne få min kæreste til at spise frugt i salat, men det nægter han pure (bortset fra vindruer) :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet