Madblogstoppen

søndag den 25. september 2011

Tomat-terapi

Somme tider krøller verden for én. Man er ved at skvatte ud af sadlen i livets ridt og mad kommer pludseligt længere ned på listen over de basale behov.
Men så kan det være en lettelse at få fingrene i råvarerne igen og sådan gå lidt tilbage til det basale.
Det gjorde jeg en formiddag, hvor nogle dejlige tomater fra drivhuset trængte til at blive brugt. Det resulterede i denne Back-to-basic-tomatsuppe:
Der var ca. 700-800 g, som jeg hældte kogende vand over og så "pelsede"

Jeg hakkede:
1½ rødløg
4 fed hvidløg
og svitsede det i en gryde med rigeligt olivenolie.
Deri kom tomaterne, som jeg mosede lidt. Det småsnurrede ca. 10 minutter.
Så tilsatte jeg:
1 liter vand
5 tsk økologisk hønsebouiilon
salt og peber


Jeg lod suppen koge 30 minutter ved svag varme under låg.
Så smagte jeg til og blendede hele molevitten.

I mellemtiden havde jeg skåret brød-rester i tern, givet dem et godt bløb olivenolie og nogle pressede hvidløg. De blev vendt rundt i en bradepande og kom i ovnen ved 200 grader (varmluft) indtil de var knasende sprøde. Jeg vendte lidt i dem undervejs.

Suppen kan tilsættes krydderier efter smag, såsom tørret chili, timian, rosmarin, basilikum eller ditto friske. Den kan serveres med oste-brød/brushetta, det er helt op til dig og din dagsform.........

Men jeg holdt mig til basic og min suppe blev serveret med brødcroutoner, friskhakket bredbladet persille og en lille rest fløde-gedeost.
Så var Madpaven på vej op i sadlen igen.....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar