Madblogstoppen

onsdag den 21. september 2011

Fläderbärchutney

Billede 440
Eller på dansk hyldebær chutney… endnu en svensk opskrift, denne gang er det en jeg har haft liggende i skuffen i mange år, og det er RIGTIG længe siden jeg har lavet den – hvor den stammer fra, kan jeg ikke huske. Jeg har tit tænkt at den kunne være sjov , at prøve igen , men så er det blevet til hyldebærsaft i stedet for.
I år, blev der  gået noget hårdt til værks, så de 2 forholdsvis små hyldebærtrær der er i haven, blev pelset godt og grundigt, i sommers, da de var fyldt med skønne hyldeblomster. – Så udbyttet af bær er noget beskedent!
Billede 447Jeg har dog frit fortolket opskriften og min kom til, at se sådan nu 

 

 

Billede 450 

Hyldebær chutney

½ L hyldebær
½ dl brunfarin
1½ dl æbleeddike
1 lille stykke ingefær
1 ½ citron, i tynde skiver
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 stjerneanis
1 lille stang kanel
Det hele kommes i en gryde og koger ved middelvarme, til chutneyen begynder at tykne.
Det kommes på rene skollede glas, evt. skyllet i atamon.
Lækkert tilbehør til f.eks vildt
Billede 453

Ingen kommentarer:

Send en kommentar