Madblogstoppen

søndag den 10. juli 2011

If you can´t beat it – eat it!

Inspireret af en af mine nyeste kogebøger, Naturens spisekammer, har jeg de sidste dage kastet mig ud i naturen for at finde de gratis råvarer. -
Min have er et vildnis, en naturgrund, en økologisk perle, for her får ALT lov til, at være i fred. – især har vi en et ret solidt tæppe, af skvalderkål, der efterhånden har fået overtaget de fleste steder i haven – man kan vel sige, de har en ret centralrolle i have udsmykningen, til evig dårlig samvittighed.
Billede 275
Jeg har altid syntes det var sjovt, at lave mad af naturen – og har før lavet de lækreste retter med hvad andre vil kalde ukrudt.
Da jeg så sad med min nye bog, og kom til afsnitet omkring skvalderkål – slå det ned i mig … jeg har jo et skatkammer lige uden for døren, som der står i bogen “ If you can´t beat it – eat it”, og som sagt så gjort, jeg har været ude og høste små nye skud, og et par enkelte mælkebøtteblade, som skulle laves om til nogle lækre madbrød til vores grillmad i aften,  Billede 253
 
Jeg blev enig med mig selv om, at det skulle blive til nogle lækre lidt grove flute.
Jeg samlede ca. 1 l skvalderkål, og 2-4 stk store mælkebøtteblade. Du kan med fordel tage et litermål med og samle i, så har du styr på hvor meget du har samlet.
Jeg havde en rest græsk yoghurt, der skulle bruges så det kom også i – og så en lille håndfuld græskarkerner.

Billede 259 Billede 260 Billede 263
Opskriften var sådan her:
4 dl lunkent vand
25 g g gær
1.5 tsk salt
1 tsk. flydende honning
230 g græsk yoghurt
1 l skvalderkål – skyllet og skoldet
30 g græskarkerner
300 g speltklid
ca. 500 g hvedemel
Sådan gør du:
Gæret røres ud i det lunkne vand, salt og honning kommet i. – De andre indgridienser kommes i og det hele æltes godt igennem.
Dejen sættes til hævning, med et vådt klæde over, i ca. 1 time
Dejen æltes igennem og laves til 4 flute – stryges med vand og drysses med salt
Billede 274

Ingen kommentarer:

Send en kommentar