Madblogstoppen

onsdag den 13. februar 2013

Forberedelser til Store-Pølse-Dag. (Part Two)

Eller skulle man kalde det: 500 g jordskokke-terapi?

Jeg HADER (af et godt hjerte) at skrælle jordskokker!!!!! Ynder at spise dem, men synes det er noget så BØVLET, som det hedder på godt jydsk, at gøre dem i stand. Bruger dem helst kun skrubbede eller i supper, hvor skrælning ikke er påkrævet.
Men ikke destro mindre havde jeg sat mig for, at lave Ølmarinerede jordskokker, til vores hot-dogs. Opskrift ligeledes fra "Mad og Venner".
Kæresten havde trodset frost og kulde og havde fået gravet nogle "skokker" op af egen avl. Desværre viste det sig, at vores høst i år er af MEGET minimalistisk vækst ;o(
Det øgede jo ikke lige frem min i forvejen noget beherskede indstilling til projektet.

Men igang måtte jeg, på med god musik og så skællede jeg mig til 500 g terapeutisk tid med de små kantede knolde.
Resultatet blev snittet på food-processoren.
Lagt i koldt vand mens en marinade blev kogt af:
33 cl spontangæret øl fra Mikkeler
33 cl vand
33 cl æbleeddike
200 g rørsukker
1 spsk salt
1 spsk gule sennepsfrø
1 spsk hel koriander
5 peberkorn
Den fik et hurtigt opkog og så kølede den lidt af inden den blev hældt over "skokkerne" i et rent skoldet glas.


Der står de så nu og hygger sig mens de tager smag.

Dem er jeg også ret spændt på at smage henslængt over vores kommende hot-dogs.

Kan snart ikke vente mere, Linda.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar