Madblogstoppen

onsdag den 27. juni 2012

For-ferie-ræs

Her hos os går det stærkt - virkelig stærkt - lidt for stærkt vil nogen måske mene - mig især.
Men de sidste uge op til sommerferien er hér altid forbundet med mange mange opgaver der skal nåes + tid der skal bruges dertil.

Når man så endelig kan mase lidt kvalitetstid ind til madlavning, så er det bare at komme igang med fremstilling af noget så enkelt og let som rå rabarbersaft.

Man høster de rabarber, som man ikke har nået at lave marmelade, tærter, "fryse-gemmer" og andre nødvendigheder af. De kan glimrende være græs-grønne og på tykkelse med hegnspæle, det betyder intet!
Disse skæres i skiver og kommes i en så stor skål som nu passer til mængden. Så koges vand - hældes over og der tilsættes 1-2 breve vin- eller citronsyre.

Denne suppedas står så natten over tildækket og på køl, hvis du har plads. Hos mig ofte på køkkenbordet.
Så sies frugten fra gennem et klæde og der røres lige så meget rørsukker i som du synes der skal til for at fange smagen af sommer.
Og vupti så har man den flotteste lyserøde rabarbersaft, gerne lidt syrlige efter min smag.

Ud af denne portion får jeg ca. 2-2,5 liter færdig saft. Det kan drikkes på solbeskinnet terrasse, hvis man kan finde en sådan. Blot fortyndet med lidt vand eller dansk vand.
Kan også glimrende kommes i en drink med vodka eller gin og lidt danskvand, ligesom jeg i flere år har brygget en del til studiner, der ynder at spæde op med kølig hvidvin.

Skål, fra den ikke helt sunkede skude, Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar