Madblogstoppen

mandag den 9. april 2012

Det søde punktum


Der blev i dag sat punktum med maner, på påsken - Maverne er fyldte og lidt til.
Det har været gode dejlige dage, der bare går alt for stærkt, i morgen melder hverdagen sig igen ...


Men her er det sidste søde punktum - som SAGTENS kan spises på andre tider end påske.
Det er uden tvivl den bedste citronis der findes!

Citronis på en marangebund.

Marangebund

  • 3 æggehvider
  • 150 g. sukker
  • 1par dråber eddike
Hviderne piskes stive.
Dejen bredes ud på bagepladen (ca. 24 cm. i diameter)
Bages i varmluftovn: 45 minutter ved 130 grader.

Citronis

1 stor flot citron ( Økologisk, selvfølgelig)
5 æggeblommer
105g sukker
2 1/2 dl. piskefløde

Sådan gør du:
Kom æggeblommerene og sukkeret op i en skål, der kan tåle at blive sat i fryseren. Pisk æggeblommerne og sukkeret til en rigtig luftig æggesnaps.

Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Bland forsigtigt med en skraber flødeskummet i ægge snapsen.

Skyld citronen grundig og riv den den på den fine side af råkostjernet.

Skær citronen over og pres saften ud og bland forsigtigt citronskal og citron saft i blandingen med flødeskum.

Dæk skålen til med folie og stil den i fryseren i 4-5 timer.

- Det er en opskrift jeg har fået af en gammel kollega for MANGE år siden, og hvorfor det er 105 g sukker, vides ikke - det er jo nok en stavefejl, men det har der altid stået i min opskrift, så det kommer der også til at stå i denne.



Det er Bedste der har lavet desserten, jeg har bare taget billede i denne omgang.

God uge til alle
Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar