Madblogstoppen

torsdag den 16. februar 2012

Sødefyldt madspild

For et par uger siden var jeg til en reception, hvor almindelige "koner" fra den jyskemuld, havde frembragt de lækkreste tærter og dertil skønne salater.
Der var blandt andet en, som ved første øjekast ligende bulgur, men viste sig, at være en sødefuld mundfuld af nødder, vanilie og appelsin, og pastinak.
Jeg fik et lille hint om opskriften, og da der lå en pose pastinakker i køleskabet, nogle appelsiner der skulle have været spist ( forlængst), lå det lige til, at jeg skulle forsøge mig, med denne lækre salat.

Pastinaksalat
  • 500g pastinak
  • 50g nødder ( jeg brugte en rest mandler)
  • Kornene fra en stang vanilie eller vaniliepulver ( ikke vaniliesukker)
  • 2 dl frisk presset appelsinsaft eller appelsinjuice
Skræl pastinakkerne og kom de rå rodfrugter i foodprocessoren med nødderne og vaniliekornene og hak det hele fint.
Rør appelsinsaften i, smag evt. til med mere.

Den smager lidt hen af noget "rishalløj", jeg har fået af en gammel kollega, der stammer fra Iran.
God dag til alle :)
Sofie


2 kommentarer: