Madblogstoppen

søndag den 19. februar 2012

En hund efter et godt spil

Vi havde lavet en aftale om et Madpave-træf - helt uformelt - mænd og hunde havde fået lov at deltage. Vi var spændte og glædede os. Vi skulle afprøve Julens høst af mad-relaterede-spil. Alle var klar - helt på mærkerne.
Der blev dækket op med te, portvin og sammenbragte snacks og kage.
Først på dagsordenen var "Spise med Price Spillet". En stor æske med spilleplade, brikker, mange kategori-, chance- og missions-kort.
Reglerne blev læst nøje op 2!!! gange for at vi alle helt havde forstået hvad pointen og reglerne var. Men vi gik i gang og spillede Madpaver mod mændene.

Essensen er kort sagt at man skal samle ingredienser til en kendt Price-ret rundt på pladen. Undervejs kan man forsøge at chikanere hinanden lidt med "kamera-manden". Det tog os en rum tid at komme igennem kort-bunkerne og få samlet sammen til en "chicken-gumbo".

Nogen blev helt trætte undervejs.
En fredag aften, hvor alle er lidt matte, kan der komme sjove begreber i spil. Hvem har ikke hørt om en giftig fisk? Nå, jo en "piercing" (fåes de mon også som filet´er??) Eller en pirog-fisk.......?
Spillet kunne for en førstegangs-spiller godt se lidt uvoerskueligt ud.

Vi brugte godt to timer på ét spil, det synes vi var lidt lang tid, men konstaterede også at det nok havde været lidt sjovere, hvis vi havde spillet enkeltvis fremfor i to hold. Lidt tungt i det, men godt at Pricernes humor var bibeholdt på formuleringen af chancekortene.
Snacks, portvin og kager som supplement og spillet kan snige sig op på 3 ud af 6 mulige "kødben", hvis man er en hund efter spil. Vi bør måske for en god ordens skyld lige nævne at det var Madpaverne der vandt :o)

Men der var udsigt til endnu et spil - af den lidt mere overskuelige slags, så vi gjorde klar til et spil "Bon Appetit" fra Qube. Et kortspil, hvor man får kort på hånden i kategorier indenfor viden om mad og gastronomi fra nær og fjern.


Dette handler om parat- og almenviden og når man er lidt af en Madpave, så er det sjovt at blive "kildet" lidt på den led.
En yderligere dimension i spillet er at der findes duel-kort, hvor man kan udfordre en modspiller. Her er katagorierne lidt bredere og omhandler eksempelvis, sprog, dialekter, sport og lignende.
Det går ud på først at komme af med sine kort på hånden. Hvis man svarer korrekt, så er man et kort fattigere, hvis ikke, så ryger det op på hånden igen.
Et rigtigt underholdende spil, som man også kan lære noget af. Måske kan man hurtigt "lære" svarene udenad, da der ikke er voldsomt mange spørgsmåls-kort. Men selvom en af mændene fik lov at vinde, så var det et spil til 4 "kødben".
En meget fornøjelig og hyggelig aften, for såvel mennesker som hunde - vi er klar til kamp en anden gang igen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar