Madblogstoppen

søndag den 6. november 2011

Steg med "Snask".

Det hænder at jeg til tider overvældes af lyst til Mor-mad. I dette tilfælde har jeg kastet mig over en flæskesteg.
Den vil jeg egentligt ikke fortælle så meget om, den blev spækket med et par friske laurbærblade lidt salt og peber og så kastet i ovnen ved ca. 225 grader indtil stegetermometeret viste: gris - ok! Og sværen var spød - selvfølgelig.
Så kom udfordringen! Tilbehøret!!!
Dag 1 valgte jeg:
Glaskål i wok med 2 slags æbler:
De 2 sprøde kål blev skællet og skåret i både. Det samme med 4-5 pastinakker. Et par Filippa æbler blev blot skåret i både.
Pastinakker og glaskål kom i wokken sammen med en lille stump frisk ingefær i tern og lidt olie samt en håndfuld solsikkekerner.

Så tilsatte jeg et par spsk soya og lidt honning sammen med æblebådene.

Til sidst kom jeg kerner fra et granatæbler ud over - og vupti, så var tilbehøret til dag 1 reddet.

Næste dag var jeg mere i Italiensk mood og fandt en gave fra en veninde frem:
Polenta med svampe.
Jeg har altid haft et lidt anstrengt forhold til denne form for grød som tilbehør. Jeg konsulterede "Sølvskeen" og fandt forskellige variationer samt en grund-tilberedning. Jeg tænkte, at det jo ikke kunne gå helt galt, der var jo gode svampe i.

Jeg tilsatte grøntsagsbouillon og lod grøden koge ca. 45 minutter, hvor jeg spædede op med lidt vand undervejs.

Så fandt jeg en af mine skatte fra Toscana frem: en hvid, fast fåreost med trøffel. Som jeg rev ca. 100 gram af ned i polentaen.
Derefter bredte jeg grøden ud på en bageplade.

Var stadig noget skeptisk, men kastede det i ovnen under grillen og håbede det bedste.

Efterfølgende så det helt indbydende ud.
Som yderligere tilbehør lavede jeg lidt smeltet salvie-smør og en simpel råkost.


Jeg gav lige polentaen lidt ekstra af den gode ost og så gled det ned. Smagen var egentlig ok, mild af svampe - men jeg må nok erkende at jeg ikke helt har knækket polenta-koden endnu. I alt fald ikke så meget at jeg er en stor fan......
Men tilbehøret dag 2 var i hus og to bud på "snask" eller tilbehør til en god flæskesteg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar