Madblogstoppen

tirsdag den 26. juli 2011

Solskin på glas.

SOLEN SKINNER IDAG!!!! Det indbyder til udendørs aktiviteter. Det forsøgte jeg at kombinere med syltning af abrikoser.
Jeg har hentet friske abrikoser hos mine Svigerforældre. Svigerfar har plejet og passet dem og Svigermor har plukket.

De har dejlige solgyldne farver - men smagen er ret fad og i bedste fald syrlig. Så greb jeg til syltebøgerne.
Fandt denne opskrift i "Syltning året rundt" af Joanna Farrow. Den måtte prøves.

Honning-abrikoser:
750 g friske abrikoser
en håndfuld timiankviste - jeg brugte citrontimian, da det var, hvad der fandtes på matriklen
250 g flydende honning
3 dl tør hvid- eller rosévin - hér rosé
2 spsk citronsaft.

Abrikoser halveres og stenen fjernes. De kommes på rene skoldede glas med timiankviste.


Kog lagen af honning, rosévin og citronsaft op ved svag varme. Hæld den over så frugterne er dækket. Tænd ovnen på 175 grader. Sæt glas med løst påsatte låg på en avis, på en bageplader. Sæt glassene i ovnen i ca. 20 minutter. Luk glassene straks, når de kommer ud.
Jeg lavede ½ portion, da det var hvad min abrikos-ration tillod. Lagen halverede jeg dog ikke.

Så skal abrikoserne køle af og stå......................
Kan holde sig i op til 6 måneder. Men det er ikke sikkert de holder så længe her. Drømmer om at bruge dem til gode oste, en Mascarponecreme, en trifli eller isdessert.
Men må væbne mig med tålmodighed!

Når de skal bruges vil de forhåbentlig smage af sommer og solskin. Og så blev der også en lille portion til fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar