Madblogstoppen

lørdag den 23. juli 2011

Salt & Sill

På vores færd i det svenske opsøgte vi en aften Hotel og Restaurant Salt & Sill i Klädesholmen på øen Tjörn. Et skønt sted med specialiteten "Silde-planke" - lige noget for en "silde-moster" som mig. På en solbeskinnet terrassen der lå ud over vandet, fik vi denne lokale ret serveret.

Først en lille appetizer: limemarinerede rejer med gazpacho og ristet rugbrøds-drys. Det lovede godt!


Så kom "planken" med 6 forskellige slags lokal-produceret silde-lækkerier, der var solbær-, matjes-, senneps-, dildsauce-, dild- og marinerede sild. Dertil lidt æg og ost.....Det sidste forstod jeg aldrig helt meningen med. Alt sammen ad libitum.

Dertil selvfølgelig forskelligt brød, inkl. knækbrød - vi var jo i Sverige. Og nykogte kartofler, creme fraiche og rødløg - som hér kom til deres ret!

Første tallerken klar til indtagelse, skyllet ned med en god hvedeøl og postevand. Hmmm elsker sild.

Ved siden af restauranten lå fabrikken som producerer sildene, så man kan hér for alvor tale om lokale produkter.
Efter en rask gåtur skulle der selvfølgelig også lige kigges på vand og bades lidt.


Et par dage senere opdagede vi at Salt & Sill havde en stor fiskeforretning og Deli ved en rundkørsel ikke langt fra os. Dér købte vi lokale specialiteter, gaver og dagens frokost med hjem fra. En rigtig super-forretning med friske råvarer og nære relationer til lokale producenter.

Snitter bestående af brød i bunden, toppet op med krebse-, matjes- og reje-salat rørt op med flødeost og krydderier. Lakse-tatar af fersk og røget laks samt en rørt laksesalat.

Derudover faldt vi for det blødeste, lækreste friskgraved laks og surdejs-brød.
Det var en "jätte bra lunch", som de vist ville sige derovre.

Vel hjemkommet, med bilen spækket af lokale specialiteret, lavede vi forleden aften vores egen silde-planke eller var det sol......

Ikke noget dårligt bud på et ferieminde, selvfølgelig serveret med nyopgravede asparges kartofler fra egen have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar