Madblogstoppen

mandag den 25. juli 2011

Bærhøst med svenske under-toner.

Inden vi drog afsted til broderlandet fik vi høstet de sidste ribs, solstik og solbær. Disse blev selvfølgelig kastet i fryseren, til senere brug.
I Sverige købte jeg så liiige en kogebog mere til samlingen. "Mat på Svensk" af Caroline Hofberg, en for mig ukendt madjournalist og kogebogsforfatter. I Sverige er hun åbenbart ret kendt - og har da også udgivet bøger oversat til dansk, har jeg siden googlet mig frem til.

Bogen har lækre og indbydende billeder og jeg faldt for en Solbær-fromage. Det er MEGET længe siden jeg har haft fingrene i husblas, men vovede mig ud i projektet, mens min Mor var på besøg - så havde jeg jo altid ekspertisen i baghånden.

"Vinbärfromage":
2½ dl solbær
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
½-3/4 dl sukker
2 dl græsk yoghurt
4 blade husblas
1 spsk citronsaft

Solbær moses med en gaffel og passeres gennem en sigte, jeg brugte én med store huller, da jeg gerne ville have lidt "kød" med i fromagen.
Pisk hviderne stive og stil dem til side. Pisk æggeblommer med sukker, hvori frugtmassen kommes.

Vend den græske yoghurt i bærmassen.
Så kommer vi til den ædle kunst at bruge husblas:
Bladene udblødes i koldt vand i ca 5 minutter og smeltes så i en gryde sammen med citronsaften og det vand der sådan lige hænger ved.
Jeg vendte det forsigtigt i bærmassen og til sidst kom så de piskede æggehvider i.

Vupti - fromage:
Og så helt uden hjælp ;o)

Iflg. kogebogen hører der "Havreflarn med Vanilje" til. Derfor også hos mig. Utroligt hurtigt lavede i øvrigt:

"Havreflarn":
75 g smør
1 dl sukker
1 dl havregryn
1 dl mel
1/4 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1/4 dl mælk
1/4 dl lys sirup - jeg brugte dog flydende honning.

Smørret smeltes i en gryde og de andre ingredienser røres i. Så nemt ér det!
Sættes på en bageplade med bagepapir med en teske, med god afstand da de skal flyde ud.
Bages ved 175 grader i 7-8 minutter.

Jeg var nok lidt rundhåndet med dejen, så mine kager blev lidt bløde i midten. Der skulle blive 25-30 styk af portionen, jeg fik 16 store. Jeg bagte dem blot lidt mere, så de blev helt sprøde.

Resultatet blev anrettet som kugler i en kage-sandwich og serveret med lidt friske blåbær.
Fromagen var uden "sjove vingummi-figurer" og frisk syrlig. Kagerne var fantastiske, sprøde og knasende - kunne måske også laves med nødder/mandler i stedet for havregryn, alt efter humør.

Er helt sikkert ikke færdig med min nyeste kogebog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar