Madblogstoppen

søndag den 5. juni 2011

Projekt Rabarberkoldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Når jeg ser Mette Blomsterbergs udsendelser "Det søde liv" så løber tænderne altid i vand og ambitionerne om at bliver den helt store dessert-kreateur kender ingen grænser. Har derfor i sidste uge modtaget de lækreste bløde og fede vanillestænger fra "Vanilje-importen" i Sverige.
Så i weekenden skulle slaget stå!!! Hendes fantastiske opskrift skulle afprøves.
Der var dog lige en del arbejdstimer ind over, derfor blev det til et helt lille week-end projekt.

Jeg startede fredag med at lave en rabarber mos af

200 g rabarber i skiver
50 g sukker
½ stang lækker Polynesisk vanille
1 dl vand


Dette lod jeg koge 15 minutter under låg. Jeg lod det afkøle til næste dag.
Jeg fiskede vanillestangen op og blendede det hurtigt.

Lørdag kom så turen til Kammerjunkerne, her brugte jeg:

250 g mel
2 tsk bagepulver
100 g sukker
100 g smør
½ dl mælk
½ stang vanille
1 æg

Vanillestangen blev flækket og kornene skrabet ud og most sammen med lidt af sukkeret.
Jeg blandede mel med bagepulver, sukker, "vanille-sukkeret" og smuldrede smørret heri.
Til sidst kom ægget og det meste af mælken i. Det blev en lækker blød fed dej, der var nem at rulle ud mellem to stykker bagpapir i ca. 2 cm tykkelse.Så skulle dejen på køl en times tid. Derefter skulle "junkerne" stikkes ud - mine blev stjerner, da det var det jeg lige havde ved hånden.De blev bagt ca. 12 minutter ved 175 grader. Så skulle de køles let af og derefter flækkes forsigtigt med en skarp kniv. Ind i ovnen igen ved 100 grader i 45 minutter. Resultatet blev lidt blegt efter min smag. Men jeg glædede mig til den endelige smagsprøve sammen med koldskålen.

Det blev så først søndag, hvor kæresten var sød at servere pizza med Chorizo, DANSKE tomater og artiskokhjerter.Så blev det endelig Koldskål-tid. Jeg brugte:
4 past. æggeblommer
50 g sukker
½ liter Thise Tykmælk
½ liter kærnemælk
rabarbermosen

Først piskede jeg æg og sukker til en æggesnaps. Derefter kom jeg rabarbermosen i.


Til sidst kom så tykmælk og kærnemælk i. Det hele blev pisket let og luftigt og serveret godt afkølet med kammerjunkerne. Jeg pyntede med lidt ekstra rabarbermos.Det smagte skønt og kammerjunkerne kom til sin ret. Heldigvis var det en stor portion jeg fik bagt, så der er til flere gange, da jeg ikke er sikker på at det er noget jeg kommer til at gøre så tit. Det var et helt lille projekt, men resultatet var dét værd.

Efter minn smag kunne koldskålen godt have været knap så sød, men det kan man jo altis regulere.
Men det kan altid anbefales at peppe en almindelig (evt. købe-) koldskål op med noget rabarber- eller anden frugt mos.

1 kommentar:

  1. MUMS og sikke nogle flotte og søde kammerjunkere :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet