Madblogstoppen

tirsdag den 19. marts 2013

Lækkerier fra Dolomitterne

Kæresten hjembragte jo en hel håndfuld gode sager fra hans skiferie og jeg skulle selvfølgelig  have gang i lækkerierne.

Jeg bestemte at lave en Carbonara Speciale:
Først udblødte jeg en god håndfuld tørrede Karl Johan svampe i kogende vand et par timer.
 Duften var skønnnnn, men svær at gengive hér.
Jeg rev et par dl af den noget syrlige komælksost og skar "Specken" i tern.
"Speck" er vist egentlig noget af en tilsnigelse, jeg ville kalde det en god tørret røget skinke med lille fedt kant.
Udtrykket er jeg sikker på kommer fra tysk.
Nå, men i panden med speck, svampe og væde.
Ja, så er det at vi igen mangler duft............ Det ser jo nærmest lidt brun-grumset ud, men det duftede super! Jeg kogte det lidt ind. Og så kom det cremede indslag: revet ost, 1 dl fløde og 4 past. æggeblommer. (og lidt friskkværnet peber)
Så hurtigt af varmen og vendes med frisk kogt pasta.
Et persille-drys og nogle små-tomater, så var den klar!


Himmelsk smag af Alpeland, gode svampe, røget skinke og blød sovs.

Carbonara a la Dolomiti

- a la Linda










Ingen kommentarer:

Send en kommentar