Madblogstoppen

tirsdag den 22. januar 2013

Trifli med Christmas Crumble

Så sidder man her sidst i januar og er brændt inde med en stump kalenderlys, slidte nisser, runkne æbler, slatne appelsiner og en hulens masse dejligt julebag, som ingen er rigtigt interesseret i mere.
Hvad gør man så?
Man bikser da lige en lækker dessert - dog uden kalenderlys og nisser.

Jeg lagde ud med at koge en lidt rustik æblemos/grød af æblerne, lidt vand, lidt sukker og et par stænger vanille.

Så samlede jeg en stak småkager, måske blev det til et par hundrede gram brunkage-vanillekranse-speeculaas-nøddemakron-jødekage-rasp efter at de havde fået et ordentligt dask med kagerullen.

Jeg skar lidt appelsin-fileter. Piskede fløde, tilsatte vanillesukker og vendte græsk yoghurt i.


Så var det hele klart til etage-byggeri. Først appelsin, så crumble, så fløde, så crumble, så æbler, så crumble osv osv indtil det var blevet en særdeles velvoksen dessert.


Den smagte friskt, syrligt, krydret og sødmefyldt på samme tid - ikke noget dårligt bud på en reste-ret.

Er sikker på at crumblen også gør sig rigtig godt ovenpå smuldre-tærter eller i en traditionel æblekage eller andre desserter der kan bruge et krydret knas.


Men tror ikke jeg vil anbefale den til panering af fiskefilet´erne der måtte være tilovers fra julefrokosten.

Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar