Madblogstoppen

søndag den 28. oktober 2012

In Brunch-heaven

Er nødt til at fortælle og en fantastisk oplevelse i Budapest. Vi havde hjemmefra fået de varmeste veninde-anbefalinger til at prøve søndags-brunch på Corinthia Grand Hotel.

Fint gammelt ***** Hotel, jeg havde booket pr mail og fået svar om at de denne søndag kørte et specielt Russisk tema for brunchen.
Der var storslåede omgivelser og service-niveauet tydede fra vi trådte ind meget godt.
Vi blev placeret i atrium-gården som var mellem to bygninger - men med tag over selvfølgelig. Historien ville senere fortælle at det havde været sønderskudt af Russerne under opstanden i 1956, da der fra hotellet havde været forbindelse ud til Vesten.

Men udsigten fra min plads var imponerende og inden vi havde løftet ret mange øjenbryn, kom "Brasseri Manageren" Imre og bød velkommen og tog imod vores drikkevare-bestillinger.

Han blev min ven! Jeg fik den bedste Russiske Earl Grey!!!!! suppleret med hjemmelavet hindbærlimonade og lidt Törley (tror jeg det hed) Ungarsk boblevand. Alt sammen dejligt og en del af konceptet og ad libitum.
Men så skulle vi jo til den alvorlige del af festen: MADEN! Puha, jeg var nødt til at gå en recognoserings-runde for at forsøge at skabe overblik........
Selvom vi havde god tid (12-16) kunne jeg ret hurtigt konstatere at hér var jeg nødt til at økonomisere med min appetit. der var ALT fra sushi til andesteg, fra røræg til poppodoms, fra lakserogn til en pandekage-bager og fra borsch til æblestrudel............

Jeg lagde ud med russike lakserogn og en rejesalat - beklager billedkvaliteten - havde valgte at tage det gamle kamera med, såh.............


Derefter gik det i let trav med :

Fisketallerken med blinis, paprikapølse og fyldt æg.
Henover:

Borsch, som så ligesom lagde bunden.
Jeg var nærmest mæt af synet af alle lækkerierne allerede.

For slet ikke at tale om kage/dessert-udbudet, som jeg jo SKULLE finde plads til ;o)

De varme retter gik jeg lidt død i men fik da snuset til Kylling Kiev, noget gryderet og lidt Raita inden jeg måtte pausere.
Heldigvis havde jeg den sublime Earl Grey fra Samovaren og som min ven Imre sørgede for jeg ikke løb tør for. Han fortalte at de to ældre damer, der havde siddet ved vores nabo-bord, havde bragt teen med fra Rusland. Altid lidt sjovt med side-historier.
Kæresten var som altid udstyret med en god appetit, så han fik større gavn af de varme retter og nåede sågar en 1/4 and (til brunch!!!)
Kulminationen kom da jeg indtog min del af kage sortimentet:

I glasset vidunderlig pære-karamel og så ellers æble-strudel, en opera-kage en trøffel med chokolade og en lagkage jeg ikke husker hvad hed.
Men på trods af smægtende toner fra det 4 mand store orkester, der var begyndt at gå rundt ved bordene, så måtte jeg altså kapitulere inden tallerknen var tom.
3½ time efter ankomst kunne vi ikke indtage så meget som en krumme strudel mere, men var kommet godt i snak med Imre og fik en "privat-tour" rundt på hotellet og så balsalen og andre smukke steder. Ikke mindst udsigten over Atrium-gården vi havde siddet i.
Så skulle du være så heldig at turen går til Budapest en gang, så tag din gamle Mor, dine slyngveninder eller kæresten under armen og giv den hele armen til søndags-brunch på Corinthia. Der var også andre danskere, der havde fået samme anbefaling som os og fundet vej dertil. Det kan ikke anbefales for meget!
Og prisen..............omkring 450,- kr for 2 personer alt inklusive.

Sådanne oplevelser kan man ikke få for mange af,
Linda

P.S.
Vi vendte i øvrigt tilbage til deres Restaurant Rickshaw senere på ugen - også en god men lidt dyrere oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar