Madblogstoppen

fredag den 24. august 2012

Tøsetur

Forgangne week-end skulle der slappes af og snakkes igennem. Vi tre "gamle" Bedste-veninder havde fundet et hul i kalenderen og var draget i sommerhus i Hals.
Mens resten af DK stønnede i 30 graders varme, havde vi valgt at være dér hvor klimaet var til at holde ud.
Vi drog til Skagen, shoppede i sol, picnic´ede i gråvejr og skulle være gået til Grenen i REGN! Men forlagde gåturen længere sydpå, hvor det kun dryppede let.
Under lystig "kaglen" fik vi travet en god tur ved Kandestederne - også et dejligt sted.

Senere kørte vi igen sydpå, for da at møde solen på et tidspunkt. Men vi havde endnu et stop på vores vej. "Jensen´s Fiskerestaurant" i Sæby - jeg fristes til at sige "Jensen´s nu med fisk."
Vi havde været forudseende nok til at bestille bord, Bedste-veninden højt mod Nord, havde været der før og fortalt godt om stedet.

Fiskerestauranten ligger lige på havnen, er rustikt indrettet med store plankeborde, som Jensen selv bænkede os ved. Der er også en veranda, hvor man i lidt roligere omgivelser kan indtage sin fisk. Stedet er kendt for sin store fiske-buffet og det havde en lun lørdag i august trukket fulde huse, så der var fyldt og støj-niveauet var derefter.
Vi gik som de fleste andre ombord i fiske-buffeten:
Der var de kolde salater, rejer med og uden skal og marianader, røget og gravet fisk, nykogte krabbeklør, jomfruhummer, krebs og pil-selv-rejer.

På den anden side de lune retter med bl.a. Rødtunge i hvidvinssauce, kulmule, torsk i tomat. rødfisk, laks og spinat og smørfisk.
Der var kartoffeltilbehør, salatbar, brød og to duftende supper, samt lidt frugt til at slutte af med.
Jeg var nødt til at gå MANGE gange for at få smagt så meget som muligt.

Jeg var især vild med rødtungen, selvom veninden var uheldig og få en ret tør én af fileterne. Torsken og muslingerne var dejlige og med sprødt grønt til.

Skaldyrene var også rigtig gode, jomfruhummer, krebs og spicy tigerrejer i lage - rødfisken i en slags tomatsovs synes jeg til gengæld var ret fad i smagen.
Fik også en dejlig hummersuppe med urter og krebs - uhmmmmm.
Alt i alt en rigtig god madoplevelse - og så for 199,- kr plus drikkevarer selvfølgelig.
Kan godt anbefales hvis man er på de kanter og er til fisk, de har også andre retter på kortet bl.a. et mega stjerneskud - ville dog gerne have siddet på verandaen, så vi kunne have fået "kaglet" endnu mere. Men det genoptog vi bare derhjemme i nattøj og med en kop te.

Næste morgen var der så dømt "galla" til morgenmaden - da vi ikke var omklædte til restaurantbesøget og de medbragte kjoler da ikke skulle gå til spilde.
Prøv det - "galla" eller Jensen´s - begge dele breder smil på læben.
Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar