Nyt fra Madpaverne

Madblogstoppen

søndag den 20. maj 2012

Fødselsdags-lagkagen

Efter at mavepinen nu har fortaget sig lidt, kan jeg lige orke at kaste opskriften på lagkagen ud i verden.
Den er ikke på nogen måde selvkomponeret, men under ret slavisk indflydelse af den rabarber-othello-lagkage der var i "Mad og Venner" (nr.84/2012).
Step 1:
Bag en Makronbund af
75 g fintmalede mandler der blandes med
70 g flormelis og
1½ spsk hvedemel.

2 æggehvider der piskes stive med
½ tsk eddike
3½ spsk flormelis.
Vend mandelblandingen heri og bred dejen ud i en en springform (24cm Ø) med bagepapir i. Bag ved 150 grader i ca. 30 minutter.
Step 2:
Lav rabarberkompot af
1½ bundt rabarber (mærkelig mængde-angivelse....)
150 g rørsukker
korn af 1 stang vanille.
Dette kan gøres 20 minutter i ovnen ved 200 grader.


Let afkølet røres 5 blade udblødt husblas ud i kompotten.
Afkøler helt.........

.............. alt i mens jeg filosoferede lidt med udsigt til haven.

Step 3:
Pisk en skum af
2 dl creme fraiche 38%
4 dl piskefløde
4 spsk flormelis
1 spsk citronsaft.
Gem noget til pynt af kagen.
Inden rabarber-kompotten vendes i resten af skummet. Halvdelen af cremen fordeles på makronbunden, der er dryppet med lidt citronsaft.
Så lægges en lys lagkagebund, så resten af cremen og øverst endnu en bund. I mit tilfælde købte bunde.
Kagen sættes på køl en times tid og så er det tid til
Step 4:
Smelt over vandbad
150 g grofthakket 70% chokolade
40 g smør
2½ spsk piskefløde
½ spsk flormelis.

Chokolade-cremen fordeles på toppen af kagen.
Hvis man har, kan der laves en kant af 275 g marcipan. Jeg var lidt low udi marcipan, så jeg havde gemt lidt ekstra af skummet og lavede kant af det. Pyntede så med min rest marcipan og nogle mangoskiver.


Jeg glædede mig til at sætte tænderne i kagen - og da kæresten kom hjem gik vi til
Step 5:
Indtagelse af kagen


Rigtig godt med den fromage-agtige rabarber-creme og så kraftig chokolade-smag. Creme fraichen bidrog også med en god syrlighed, det trick kunne jeg godt finde på at bruge i andre kager med flødeskum.
En anden gang kunne jeg godt tænke mig, kun at lave den med makron-bunde.

Bestemt en Fødselsdag værdig, Linda

2 kommentarer:

  1. Prøvede makronbunden. jeg ved ikke hvorfor, men da jeg lagde de to ting sammen, blev den fuldstændig ubrugelig

    SvarSlet
  2. Hej Sofie, det er jeg da ked af at høre. Synes ellers den var ret skudsikker, da jeg lavede den.
    Men hvad var det der gik galt? Var det bunden eller fyldet? Og hvordan ubrugelig???
    Linda

    SvarSlet