Madblogstoppen

søndag den 13. november 2011

Pizza eller måske ikke?

Jeg ved faktisk ikke om dette indlæg, beretter sig til at komme på blog. - Her er nemlig på ingen måde tale om stor gastronomisk kunst. tværtimod. Jeg er også ret sikker på, at jeg kan få en sagsanlæg på halsen, over at kalde dette en pizza. - Trods dette, er dette en variant over pizza, der tit bliver langet over disken i landets pizzariaere. - Det er også mindste sønnens, all time favorite, hawaii pizza.

Morten og jeg var alene hjemme denne weekend, og da det skulle være lidt hyggeligt, men også hurtig mad, inden han skulle ud med vennerne og gøre byen usikker.

Skulle vi da have pizza ... Toppingen giver sig selv .. så jeg springer lige til dejen. Denne dej, virker hver gang, den bliver god elastisk og kan rulles tynd.

Verdens bedste pizzadej ( 2 store )
1 pakke gær
2 teskefulde honning
600 gram hvedemel (gerne durum)
1 tsk salt
½ dl olivenolie
3,5 dl. varmt vand

Vandet skal være varmt - mellem 37 grader og 42 grader. Gæren rørers godt ud i det.
Honning og salt kommes i, derefter honning.
Og til sidst kommes melet i.

Det hele æltes godt og længe - min 8 min
Dejen sættes det hævning, med et vådt viskestykke over, i min 1 time.
Dejen, æltes godt igennem, inden du laver pizzabunden.
Du kommer din topping på, og bager pizzaen i ca. 15-20 min, men hold øje til osten er gyldenbrun.

Velbekomme, :)
Og det bedste er, at der er til madpakker i dag
Af Sofie

2 kommentarer:

  1. Altså også min favorit... Så jeg vil gerne ned til dig og spise pizza ;o)

    SvarSlet
  2. hej LelaJe...
    Du skal være velkommen :)
    Sofie

    SvarSlet