
toastbrød, krydderboller, flute, listen kunne være længere, bare der ikke er kerner eller ser ALT for sundt ud.
Sådan skal brødet til mine 2 unge mennesker se ud. – Moderen er nu ikke vild med, alle de krydderboller – melklister til tarmene.- og dyrt er det også, for sådan nogle fylder jo ikke meget i 2 store knægtes maver, men hvad gør man så … ??
Kompromiet er et godt gammeldaws Sigtebrød, sådan et som bedste laver.
Måske det ikke er det sundeste, men bestemt bedre end de underlødige brød der findes i handlen.
Så ind i mellem en noget stresset uge, har jeg fået fyldt brødbakken op, så der er til madpakker, morgenmad og en bid når de kommer fra gymnasiet.
Min opskrift er således:
2 stk. sigtebrød1 pk gær
4 dl kærnemælk
3 dl vand
30 g smør
1 tsk. salt
1 pose sigtemel ( 1 kg)
100 g hvedemel
Kærnemælken lunes ved svag varme.Når smøret er smeltet, kommes det op i en røreskål, vandet kommes i – tjek lige, at det ikke er for koldt, hellere for koldt end for varmt.
Gæren røres ud i det. salt tilsættes.
Melet kommes i og det æltes godt igennem.
Dejen hæver 45- 60 min, med et vådt viskestykke over.


Når dejen er færdig med at hæve, æltes dejen let og formes til 2 brød – jeg bruger, altid forme.
Det våde viskestykke kommer kommes over igen og det efterhæver igen, mellem 40 og 60 min
Der snittes nogle snit i brødene og der pensles med lidt vand.
Bager i 30- 45 min -

Ingen kommentarer:
Send en kommentar