Madblogstoppen

onsdag den 7. september 2011

Et lødigt brød….

Billede 415
toastbrød, krydderboller, flute, listen kunne være længere, bare der ikke er kerner eller ser ALT for sundt ud.

Sådan skal brødet til mine 2 unge mennesker se ud. – Moderen er nu ikke vild med, alle de krydderboller – melklister til tarmene.- og dyrt er det også, for sådan nogle fylder jo ikke meget i 2 store knægtes maver, men hvad gør man så … ??
Kompromiet er et godt gammeldaws Sigtebrød, sådan et som bedste laver.
Måske det ikke er det sundeste, men bestemt bedre end de underlødige brød der findes i handlen.
Så ind i mellem en noget stresset uge, har jeg fået fyldt brødbakken op, så der er til madpakker, morgenmad og en bid når de kommer fra gymnasiet.
Min opskrift er således:

2 stk. sigtebrød1 pk gær
4 dl kærnemælk
3 dl vand
30 g smør
1 tsk. salt
1 pose sigtemel ( 1 kg)
100 g hvedemel
Kærnemælken lunes ved svag varme.Når smøret er smeltet, kommes det op i en røreskål, vandet kommes i – tjek lige, at det ikke er for koldt, hellere for koldt end for varmt.
Gæren røres ud i det. salt tilsættes.
Melet kommes i og det æltes godt igennem.
Dejen hæver 45- 60 min, med et vådt viskestykke over.
Billede 410
Billede 412

Når dejen er færdig med at hæve, æltes dejen let og formes til 2 brød – jeg bruger, altid forme.
Det våde viskestykke kommer kommes over igen og det efterhæver igen, mellem 40 og 60 min

Der snittes nogle snit i brødene og der pensles med lidt vand.
Bager i 30- 45 min - 
Billede 420

Ingen kommentarer:

Send en kommentar