Madblogstoppen

søndag den 12. juni 2011

Med skæg og blåbriller

I går var gardinerne trukket helt for og der var sat vagt ved fordøren. – Efter længe, at have taget tilløb til, at begive mig ud i “tusmørkegyden”
, skulle jeg forsøge at søde med Stevia.
Det blev besluttet at det skulle være banan-appelsin muffins, der skulle være det første forsøg.
Billede 150
Banan-Appelsin muffins
2 æg
Spidsen af en teske, 1/5 del af en teske (3,5 dl rørsukker)
5 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 stænger vanille
2 mosede bananer
revet skal fra 2 ubehandlede appelsiner
saften fra samme
ca. 5 dl sigtet speltmel
1 dl Cheasy A38
1 dl skummetmælk
2 stykker mørk pålægschokolade
Ingredienserne blandes og fordeles i forme. Kagen bages 30-40 minutter ved 180 grader, muffins ca. 20 minutter.
MIn vurdering er at det helt klart er et godt alternativ, til kunstigt fremstillede sødemidler. Det var et lidt et skøn, hvor meget Stevia der skulle i, der kunne måske have været en anelse mere –  Der var måske en lille bismag, af bittert, men skal helt sikkert forsøge mig igen, med endnu et eksperiment, næste gang er det hyldeblomstsaft jeg vil forsøge med.
Denne opskrift er inspireret af en weight watchers opskrift, og skulle du være på den galej, så er der 3 point i sådan en kage. 
Nu skal jeg så bare lige have spist bevismaterialet, hvis loves lange arm banker på min dør.
Billede 153

4 kommentarer:

 1. Ja helt ærligt...

  Modigt sådan at vedgå dine ulovligheder ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Lene :) ja, ikke ... jeg lever livet farligt

  SvarSlet
 3. Spændende! Jeg forsøget mig lidt med at lave mad ud fra planten stevia.. nogle gange mere heldigt end andre *LOL* :)

  http://sukkerplanten-stevia.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Hej Rollike ...
  Ja, lidt spændende :D
  - Jeg burde måske nok lave en opfølgning, på projektet... Det er blevet SØDT .. meget sødt, på den der sære ikke søde måde - så der ville skulle justeres noget på mængden, derud over er der kommet den bivirkning - at det på ingen måde ser lækkert ud, den grønlige farve træder meget frem og der er ligesom grums i - så flaskerne, står med det ene ben i vasken - hvilket er ærgeligt, da jeg gerne vil lave noget "light" saft
  // Soife

  SvarSlet