Madblogstoppen

torsdag den 9. maj 2013

Pølsebrød for børn og barnlige sjæle



Mad i en fart kan være en udfordring, og det kan være svært at modstå fristelsen for hurtig junk food. 
I dag skal lageret af hurtig mad fyldes med bløde og luftige pølsebrød. 
Drengene her i huset er mest til den mere børnevenlige udgave, som dem ala Føtex  bageren.
Jeg bilder mig så ind at selvom dette ikke er det sundeste, så er det et bedre alternativ. Og med små skridt når man også målet. 
Så her er pølsebrød til drengene 
Du skal bruge:

50 g gær

1 dl vand

2 dl græsk yoghurt, skyr eller ligende

ca 7 dl mel - nogen gange erstatter jeg noget med Hvidt hvedemel

1 tsk groft salt

100 g smør, bruger flydende becel eller smelter smør

1 æg

ca 8-10 pølser, vi bruger kalkun/kyllinge pølser

Gæren udrøres i lunken vand, Græsk yoghurt tilsættes og der røres godt, derefter tilstættes salt, æg og smør og smule mel, røres blankt. Når ingredienserne i dejen er godt blandet sammen tilsættes resten af melet og dejen æltes til dejen er blød og smidig.

Dejen hæves i 30 min et lunt sted med et vådt viskesrykke 

Del dejen i 2 stykker, og rul hver stykke ud til en cirkel, og del hver cirkel i 4 stykker. Læg en pølse på den brede ende af et stykke dej, og rul dejen rundt om pølsen.

Pølserne skal være helt dækket af dej. 

efterhæves i 15 minutter, pensels med æg og bages i ca 15 min ved 200 grader

Smager himmelsk

Sofie


Ingen kommentarer:

Send en kommentar