Madblogstoppen

fredag den 26. april 2013

Hvede-vinder

Der er dømt mini-ferie i DK. Ikke destro mindre var jeg optaget af møder til langt ud på aftenen i går.
Derfor gik hvede-jagten ind hos de nærmeste lokale leverandører.

Heldigvis blev de første bagt af sød kollega på jobbet og indtaget til såvel formiddag som middag. De var lidt grove og tilsat en anelse kardemomme. "Bageren" og jeg kunne hurtigt blive enige om at de godt kunne have haft et drys mere. Men de var rigtigt gode!

Så gik der maaaaaaange timer inden de næste, som kæresten betænksomt havde indkøbt hos det lokale "Lagkage-hus". De var særdeles hvide og meget luftige - dog uden megen smag for slet ikke at tale om mit yndede kardemomme. Ved ikke hvor Lagkagehuset havde gemt dåsen med dét?????
De gik an til natmad foran brændeovnen i sommerhuset.


Men her til formiddag var Svigermor så tilsagt, medbringende en brun pose af Fru Møllers Hveder. Det var noget der kunne få sommerfuglene til at lette hos en Madpave. Da jeg åbnede posen strømmede den skønne duft op. Der var tyngde og bid og vidunderlig kardemomme-smag. Fantastisk med smør eller citrusmarmelade. Helt klart en vinder, selv over en hjemmebagt model.

Håber du også fandt din vinder, Linda


1 kommentar:

 1. Undskyld jeg skriver her, men kunne simpelthen ikke finde en mail adresse til jer.

  Hvis det har interesse, så smid gerne lige en mail til mig på Nellespille@gmail.com


  Så er der ny dato for blogtræffet, og jeg håber at I har lyst til at deltage :-) Datoen er d. 2/6 kl. 10.

  " HVAD SPISER VI I FREMTIDEN
  - Hvad, hvorfor, hvornår og hvordan?

  Måltidevanerne er under konstant forandring. Men selvom vi spiser anderledes i dag end for tyve år siden er måltidsvanerne langt fra fulgt med omverdenens øvrige forandringer. Få et bud på fremtidens måltidsvaner og I hvilken retning fødevarekulturen bevæger sig.

  Hør Sociolog og Fremtidsforskeren Birthe Linddal fra www.Foodfuture.dk give hendes bud på fremtidens måltidsvaner."

  Efter Birthes foredrag spiser vi en lækker frokost, hvor alle folk skal have en lille ret med, så laver vi en lækker buffet. Der er køkken ved lokalet, så der er rig mulighed for at lune, snitte, pynte, anrette osv.

  Der vil være sodavand, kaffe/te og vand, ønsker man andet skal det medbringes.

  Prisen for træffet er 100 kroner, og det går til dækning af leje af lokale, drikkevare , samt til at betale Birthe.

  Træffet bliver holdt i Solbjerg ved Århus, og bybus linje 20 køre lige til døren. Ellers køre rutebil linje 202 til hovedgaden i byen, og så har man lige 5 minutters gang.

  Der vil desuden også være en lækker goodiebag til alle, med gaver fra bla. Le cruset, Johan Bülow, Aller medier , chili house og Anne Black.

  Håber at se dig.

  Mvh. Rikke / http://pillesunivers.blogspot.dk/

  SvarSlet