Madblogstoppen

torsdag den 3. januar 2013

Ovenpå igen.

Har lige fået rørt latter-musklerne over billeder af halv-gamle limbo-dansere i højt humør fra Nytårsaften. Men det skal jeg nok spare Jer for!

I stedet vil jeg gerne prise den dejlige mad vi indtog!
Vi lagde vejen forbi Aalborg for at hente vores menu til aftenen. Hos Sangiovanni i Vingårdsgade. Vi blev godt modtaget og der var fuldstændig styr på arrangementet fra deres side. Nogen tog imod, jeg blev anvist køen til udlevering, Papa uddelegerede og et par personaler udleverede med instruktioner om tilberedning på en fortrykt seddel og besked om at vi kunne ringe hvis der var problemer. Top-proff og jeg hørte at de havde 726!!!!! kuverter ud af huset. Det er dælme mange!

Vel ankommet til vores destination tog vi retterne i øjesyn - så rigtig godt ud. Bordet var smukt dækket, så hvad var der så at tage sig til?

Der blev masser af tid til afslapning, tedrikning og en hel del snak. Så meget at vi ikke nåede omklædning inden Dronningen, men vi nåede da et lille glas sød Moscato dertil.

Så arrangerede vi forretten, den var godt nok anrettet på plastik platte, men vi synes bestemt det tog sig noget bedre ud på porcelæn.Antipastoanretning med;
•Jomfruhummer marineret med salvie og chili på sprød crostini med safran mayonnaise
•Tun, skalstegt og marineret anrettet på sprød salat
•Lufttørret Parmaskinke med oliven
•Toskansk Salami med syltede grøntsager
•Vitello Tonnato – kold rosastegt kalvekød med tunsauce
•Surdejsbrød af ”00” mel

Anretningen smagte fortrinligt, tunen gav vi dog lidt syre. Salami og skinke var som sådanne nu er, men det hører sig til i Antipasti-afdelingen.
Det blev skyllet ned med en let italiensk hvidvin.

Til hovedretten skulle vi så endelig have lidt gryder igang til saucen og peperonata´en. Bøffer fik afmålt tid ved 180 grader i ovnen.
Menuen bestod af:
Stegt oksemørbrad med svampe- & trøffelsauce.
Hertil kartoffel ”lasagne”, peperonata og råmarineret fennikel

Jeg er ikke den store bøf-fan, men HOLD DA OP!!! Det er nok den møreste og lækreste bøf jeg har fået i mange mange år. Lækkert med svampesauce til, syre i peperonataen, sprødhed i fennikelsalaten. Kartoffel-lasagnen var en anelse uinteressant og meget fed, men der var stadig godt brød - og sikke en bøf....
Til det fik vi en ikke så kraftig Sicialiansk rødvin, suppleret med en lidt kraftigere fransk.
Vinen flød, selskabet var godt, ganen og maven glad.

Men vi havde også glædet os til den lovende dessert:

Chokoladebund med syltede kirsebær i luftig chokoladeganache,
hertil syltede frugter og hjemmelavet appelsinsorbet.

Hertil prøvede vi en kirsebærvin fra Lolland, den var dog lidt for frugtig, så gik det bedre med en god Vintage portvin.
Kagen var fantastisk lækker, fandt dog aldig rigtig kirsebærrene, men blød, fyldig og tunge-smeltende. De syltede frugter var i undertal men sorbet´en let og lækker. Kæresten kunne dog godt have haft lidt mere heraf.

Mætte og særdeles tilfredse med årets tiltag, var vi klar til bobler, kransekage og limbo-dans. Bare "os fire gamle" som veninden sagde.
En munter og mindeværdig aften både hvad festlige indslag og maden angår.
Bestemt ikke sidste gang vi har prøvet dét.

Sangiovanni har såvel take-away, som god gedin italiensk restaurant og en lækker luksus slow-food afdeling i Vingårdsgade - så er du i nærheden, prøv det! Jeg må engang ved lejlighed lægge vejen forbi igen.

Buon Anno, Linda

1 kommentar:

  1. Åh, hvor sér det godt ud - vil gerne derind en dag, men tror ikke SU-budgettet tillader det forløbig, men rygtet er jo godt (:

    - Anne

    SvarSlet