Madblogstoppen

søndag den 9. december 2012

Making Whoopie

Der var en gang en film - The fabulous Baker Boys - hvor en ung Claudia Schiffer lå og snoede sig på et flygel iført en fed velour aftenkjole og gav den MAX gas med sangen "Making Whoopie".

Det har INTET med dette indlæg at gøre :oD
Det sku´ da lige være navnet "Whoopie"?
Hér handler det nemlig om fremstillingen af "Whoopie Pies".

Selvom jeg ihærdigt kæmper imod, så er højtiden snart over os og jeg lod mig derfor inspirere til lidt andeledes julebag. Opskriften fandt jeg i det seneste nr af "Mad og Venner".
Jeg satte igang med fremstillingen af kagerne:
150 g smør
150 g brun farin og
150 g sirup
blev rørt jævnt og blødt, dertil kom
2 æg
250 g mel
25 g kakao
1 tsk natron
150 g Lindt 70% Mild hakket chokolade.
Dejen blev rørt sammen og er ret blød, så derfor skal den på køl en times tid. Inden der kan trilles store kugle der trykkes lidt flade før bagningen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Kagerne skal stadig være lidt bløde når de er færdige.

Så skulle der laves en smør-creme af:
200 g flormelis
75 g smør
2-3 spsk fløde
og så mange dråber pebermynte-olie, som man synes om.
Dette blev rørt godt sammen og sprøjtet ud på halvdelen af kagerne og så en ovenpå - Whoopie, så var der fine kager.

Dejlig After Eight-smag og fine bløde kager. Ikke for Julede!!!!!
Lidt sne fik de dog inden serveringen.


Sådan kan "Whoopie" også laves, Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar