Madblogstoppen

søndag den 25. november 2012

Mormor rykker ind

Da november bliver ved at bide sig fast i krop og sjæl, var det på tide med lidt opmuntring!

Minder om en svunden tid............ Hun kom med en høne (læs kylling) under armen, grøntsager og urter i skørterne, bløde overarme, håndelag og en madglæde der fyldte hele hjemmet med duft i løbet af kort tid.

Hønen blev deponeret i en grue-kedel stor gryde, grøntsager blev skrællet, snittet og tilsat sammen med passende urter. Langsomt sneg den sig rundt i alle kroge, duften af hjemmelavet suppe og man kunne ikke længere være helt så sur og trist.

Smør, mel og æg, med de guleste blommer, blev bagt,  kom i den gamle bollesprøjte og bløbbet i kogende vand. Op kom de blødeste melboller.


Dagen derpå blev suppen kogt op med nye tern af selleri, persillerod, porrer og gulerødder og den var klar til indtagelse............åh, hvilken fornøjelse. Mormor er trods alt en moderne kvinde, så det var "kun" melbollerne der var hjemmeproducerede, på en arbejdsdag.


Skroget blev rippet for hver en stump kød og dette blev svøbt i en god afbagning af smør og asparges, så vi et par dage senere stadigt kunne nyde godt af Mormors visit.


Godt at den indre Mormor ikke er helt uddød i vores travle tid, Linda

Ingen kommentarer:

Send en kommentar