Nyt fra Madpaverne

Madblogstoppen

tirsdag den 25. oktober 2011

orange danse suppe

Mandag går vi til dans – hvilket betyder, at aftensmaden er svær at nå. -
Så det bliver som regel først efter dans, at vi får spist, og der skal det være nemt og hurtigt.
Derfor er der blevet indført suppedag om mandagen.
Suppe er bare skønt, alle de fantastiske grøntsager, der kan laves om til en skøn, varm omgang suppe.
Vi lagede ud med med en omgang græskarsuppe. Den er vanvitig nem, super flot farve, så man bliver helt glad i låget af den.
Billede 023
Græskarsuppe:
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 løg
  • 2 stk. rød peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 liter vand el. grøntssagsbouillon
  • Olivenolie
  • Salt & peber
Topping:
  • Cremefraiche
  • Daggammelt brød
  • Hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt
Skræl græskarret, fjern kernerne fra midten og skær kødet i ca. 3cm store tern. Læg dem i et ildfast fad. Dryp med olie og salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader til de er møre (ca 40 min. ) Vend græskarterningerne undervejs for at undgå at de brænder på, ellers vil suppen få sorte pletter. I mens græskarret bages, hakkes løg og peberfrugt. De sauteres dernæst med hvidløg og chili i olivenolie i en stor gryde. Når græskarret er mørt blandes det hele i gryden og svitser videre et par minutter. Tilsæt vand og lad suppen koge op i 5-10 min. Dernæst blendes det hele. Smag til med salt og peber.
Billede 887 Billede 889
Servér med en klat cremefraiche og croutoner. Retten skal være efterårsstærk i smagen - og så får man fuld udbytte af kontrasten med den kolde, milde cremefraiche. croutoner Gnid det tørre brød med hvidløg. Skær det dernæst i tern og rist på panden i olivenolie til de er sprøde og brune. Drys med salt og peber.
Billede 870

2 kommentarer:

  1. Mums, det er bare min yndlings-efterårssuppe :-)

    @Sofie - Tusind tak for din mail. Og ja tak - det kan vi sagtens finde ud af. Er bare sådan bagefter med alt ting incl få besvaret mails. Så hav tålmod med mig :-)

    SvarSlet
  2. Det er også min ynglings - bare farven gør en glad i låget :)

    - Kender alt til at være bagefter med mails :)
    Det lyder bare super
    Sofie

    SvarSlet