Madblogstoppen

mandag den 12. september 2011

Valgflæsk

Valg, valg, valg, varmluft og tomme løfter. -
Det havde længe været et ønske fra husets yngste, at vi skal have, god gammel dags, stegt flæsk og persille sovs – så hvad var mere oplagt, end at lave en omgang valgflæsk…
Jeg forsøgte mig med ovn udgaven, og det blev fantastisk sprøde, som flæskesvær.
Billede 395
Efter en tur på panden
Billede 397
Klar til at spise efter en tur i ovnen

Stegt flæsk med persillesovs

Ca. 600 g svinebryst i skiver
Sovs:
  • 2 spsk hvedemel
  • 31/2 dl letmælk
  • 10 g smør eller margarine
  • salt og peber
  • 1 bundt persille
Sådan gør du: Vælg svinebryst i 1/2 cm tykke skiver, hvis der ønskes sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. På pande: Varm panden godt op. Læg skiverne på panden og brun dem 1/2-1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir.Læg dem på fedtsugende papir. Drys med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt at komme lidt olie på panden fra starten. I ovn: Læg skiverne på en rist over en bradepande med stanniol i bunden. Det letter rengøringen. Stil bradepanden i den øverste halvdel i en kold ovn og tænd på 200 grader. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande. Sovs Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet hakket persille. Sovsen kan også laves ved opbagning.
Billede 399

Ingen kommentarer:

Send en kommentar