Madblogstoppen

torsdag den 1. september 2011

En bolle efter mit Hjerte

Midt i valgkamp og hungersnød på Afrikas Horn kan en kampagne fra Hjerteforeningen med fokus omkring kvinder og Hjerte- karsygdomme let blive overset. Men jeg synes nu godt, at jeg vil slå et lille slag for netop denne. Med mit genetiske ophav, har jeg i alt fald ingen undskyldning for at sidde dette overhørigt.
I et "Hendes Verden" fandt jeg denne opskrift som vist egentlig stammer fra Hjerteforeningens kogebog "Fuldkorn". Da jeg stod for at skulle have en flok unge mennesker på visit, så var der jo en fin anledning til at få bagt nogle lækre boller.

Havreboller med kardemomme og bær,
lød i mine ører særdeles tillokkende, så dem gik jeg i gang med:
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl Thise A-kultur
200 g havregryn
1 spsk friskkværnet kardemomme
275 g fuldkornsmel - i mit tilfælde speltmel
1 tsk flagesalt
ca. 350 g hvedemel.

Gær blev rørt ud i vand, tilsat A-kultur, havregryn, kardemomme, speltmel og salt.
Til sidst æltes hvedemelet i til dejen er blød og smidig.
Hæver ca. 60  minutter.
Formes til 20 boller som efterhæver og pensles med
1 æg
drysses med rør- eller perlesukker
og der stikkes ca. 100 g friske blåbær i bollerne.(andre bær kan også bruges)
Så var de ovnklare og blev bagt ved 200 grader ca. 20 minutter.

Det færdige resultat duftede skønt og mindede mig om hvor godt jeg kan lide kardemomme.

De blev serveret lune, som de var. De unge kunne godt lide dem - selvom de jo er lidt sunde ;o)
Om der skal smør på er op til dig, hér er det mest til pynt, men er selvfølgelig en mulighed.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar